coś umiera serwer, mam co chwila
"503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress."
Próbowałem coś napisać, ale co chwila zdycha...
Moderatorzy: ralph, pestek, placek
ralph napisał(a):Nie psuje się.
Nasze forum postawiłem na serwerze, gdzie działa inne forum z bazą ponad 1,8GB, generujące taki ruch, że niestety nawet serwery home.pl czasami wymiękają... jest to spowodowane również tym, że sam skrypt phpBB nie jest optymalnie napisany.
Wyjścia są dwa:
1) przymykamy oko na to że czasem trzeba zobaczyć komunikat 503 i dalej korzystamy z hostingu za free
2) wykupujemy serwer na hosting tylko pod nasze forum (ok 300PLN/rok)
finek napisał(a):ralph napisał(a):Nie psuje się.
Nasze forum postawiłem na serwerze, gdzie działa inne forum z bazą ponad 1,8GB, generujące taki ruch, że niestety nawet serwery home.pl czasami wymiękają... jest to spowodowane również tym, że sam skrypt phpBB nie jest optymalnie napisany.
Wyjścia są dwa:
1) przymykamy oko na to że czasem trzeba zobaczyć komunikat 503 i dalej korzystamy z hostingu za free
Pewnie jakieś samochodziarskie
Morena napisał(a):finek napisał(a):ralph napisał(a):Nie psuje się.
Wyjścia są dwa:
Pewnie jakieś samochodziarskie
Finek, skąd wiedziałeś ?:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości