Moderatorzy: ralph, pestek, placek
Zdawaliśmy sobie z tego sprawę ale był to wybór mniejszego zła. Nie zapominajmy co jest priorytetem - jak najszybsze powstanie osiedla i nasze zamieszkanie w nim.Hadzio napisał(a):Wydaje się więc być oczywistym twierdzenie, iż nagłe pozbawienie dostępu do tych działów może wywołać u co poniektórych uczucie pewnego rozdrażnienia, zwłaszcza w sytuacji gdy były ich jedynym źródłem wiedzy na temat postępów w pracach budowlanych...
Chyba pominąłeś fakt istnienia działu "Tematy ogólne" w OSIEDLE HARMONIA - dział ogólnodostępnyHadzio napisał(a):Sytuację pogarsza fakt, iż w zamian administratorzy (pozdrawiam) proponują wykazać się aktywnością w działach nie związanych bezpośrednio z budową - może babskie pogaduchy, zakupy albo film lub kuchnia - bzik ...
Staramy się wyjaśnić to w opisie nowych zasad. Oczywiście nie mamy żadnego robota-programu, który to ocenia i są to nasze decyzje po subiektywnej ocenie, nasze jako Adminów. I chciałem tu zapewnić że nie kierujemy się sentymentem tylko maksymalnie skupiamy na tym żeby nie dać dostępu komuś kto może nam, Wam zaszkodzić mając "nadmiar" wiedzy. Odpowiadamy na e-maile proszące o uszczegółowienie warunków dostępu. I na prawdę poprzeczka nie jest zawieszona wysoko, wystarczy trochę chęci, a osoba z dobrymi intencjami na pewno ten dostęp uzyska w niedługim czasie.Hadzio napisał(a):...nie wiadomo w jakim stopniu należy się zaangażować w życie forum aby uzyskać status "zweryfikowanego" mieszkańca i kto będzie oceniał czy to już.... czy może jeszcze nie .
Nie, zależy to od tego jak szybko forumowicz uwiarygodni się jako realny mieszkaniec, którego dotyczą te same problemy co nas i jest na tyle zrównoważony że mając wiedzę z tematów ukrytych nie zaszkodzi mieszkańcom. Od tego jak szybko przekona nas o swoich dobrych intencjach.sąsiedzi napisał(a):...Może to zależy od rzutu moneta a potem kostką do gry...
Twoja wypowiedź jest bardzo wartościowa gdyż jest to jakaś propozycja, a nie tylko jałowa krytyka. Będzie to trudne w realizacji biorąc pod uwagę nasz napięty plan dnia i sadzę, że weryfikacja poszczególnych osób może potrwać w ten sposób dłużej niż wg tych zasad, które przyjęliśmy ale byłaby też bardziej skuteczna...bialaa napisał(a): jesli moge cos zaproponowac.....................
Kogo dyskryminujemy?ewela78 napisał(a):Ja również uważam, że ograniczenie dostępu do pewnych tematów nie jest do końca przemyślaną kwestią!!! A już weryfikacja w taki sposób jak można było przeczytać wcześniej zakrawa na jawną dyskryminację!!!
To czy jesteś mieszkańcem Osiedla Harmonia potwierdzi akt własności, nie my. Forum na którym się znajdujemy jest zupełnie niezależne od developera i prywatne. Prywatne to znaczy ze ma założyciela, ma Administratorów którzy nim zarządzają. To czy robią to dobrze czy źle wpływa na to czy ktoś chce być jego użytkownikiem czy nie.ewela78 napisał(a):To, że nie udzielam się na forum od pewnego czasu, nie mam numeru lokalu (ochrona danych personalnych), czy też nie mam swojego zdjęcia nie daje nikomu prawa decydować, czy jestem mieszkańcem, czy też nie, czy jestem "godna" czytać o opóźnieniach, czy też nie!!!
Tacy użytkownicy są nazywani na forach "Pijawka", czyli wysysają nie dając nic od siebie. I o ile w przypadku nowych mieszkańców jest to naturalne o tyle osoby, które mają wiedzę i się nią nie dzielą, a czerpią wciąż od innych zachowują się delikatnie mówiąc nieetycznie.ewela78 napisał(a):... i czy to się komukolwiek podoba, czy też nie mam prawo czytać o opóźnieniach, mimo, że sama nic nie piszę...
A jak stwierdzić kto jest swój, bez przeprowadzenia weryfikacji, bez poznania go, bez informacji gdzie będzie mieszkał, jak wygląda? Czy taki użytkownik jak np. Lord zasługuje na miano swój? Ty byś dała mu dostęp?ewela78 napisał(a):Chcecie ograniczać dostęp to ograniczajcie, ale ludziom z zewnątrz, a nie swoim...
Źle to rozumiesz. Sporo już było pisane na temat kto i kiedy może użyć zdobytą tu wiedzę przeciwko nam. Nie będę się powtarzał. Uwierz mi, że wiele tematów się tutaj nie rozwijało właśnie dlatego, że był swobodny dostęp.Matylda i Starzy napisał(a):Tak jak to rozumiem chodzi o to aby nowi, potencjalni klienci OD nie zniechęcili się naszym narzekaniem na nieterminowość...
Forum było całkowicie otwarte od początku założenia, czy jesteście zadowoleni z efektów "nacisku tego narzędzia"? Dział zamknięty daje możliwość swobodnej, dyskretnej wymiany informacji i pozwoli skutecznie zadbać o nasze interesy.Matylda i Starzy napisał(a):Otwarte Forum jest dla nas ważnym narzędziem nacisku na Orkiestrę. pozbywając się go postępujemy nierozsądnie i wbrew naszemu interesowi.
A postaw się na naszym; masz jakiś lepszy pomysł na wyeliminowanie jeszcze przed poznaniem ewentualnych szpiegów nieprzyjaznego sąsiedztwa, konkurencji OD, samego developera jeśli dojdzie do takiej sytuacji, lub nierozsądnych, histerycznych mieszkańców, bo mogą się tacy zdarzyć, którzy działając pod wpływem emocji nawet w dobrej wierze narobią dodatkowych kłopotów... Staramy się uniknąć obecności tutaj takich osób. Robimy to tak jak potrafimy najlepiej, nie da się tego zrobić nie stwarzając nowo poznanym użytkownikom pewnych przeszkód...Matylda i Starzy napisał(a):Proszę szanowni Moderatorzy postawcie się na moim miejscu.
pestek napisał(a):Tacy użytkownicy są nazywani na forach "Pijawka", czyli wysysają nie dając nic od siebie. I o ile w przypadku nowych mieszkańców jest to naturalne o tyle osoby, które mają wiedzę i się nią nie dzielą, a czerpią wciąż od innych zachowują się delikatnie mówiąc nieetycznie.
ewela78 napisał(a): niektóre osoby pracujące w OD, a mające mieszkania na osiedlu obawiają się, czy aby nie zostaną zlinczowane już po wprowadzeniu.......ciekawe dlaczego,
ewela78 napisał(a):Ponoć nie można nikogo na forum obrażać!!!!! A tu proszę sam Administrator daje dobry przykład innym!!!!
ewela78 napisał(a):Mówisz o nie dzieleniu się........A proszę bardzo podzielę się swoją wiedzą na temat tego nieszczęsnego osiedla i developera
ewela78 napisał(a):Osoby zainteresowane faktyczną sytuacją na budowie proszę o wiadomość prywatną, wówczas podzielę się moją "pijawkowa, i nieetyczną" wiedzą" (aby uniknąć nagonki ze strony niepoprawnych optymistów). Uwierzcie mi nie jest w ogóle tak różowo.
pestek napisał(a):Czy taki użytkownik jak np. Lord zasługuje na miano swój? Ty byś dała mu dostęp
ewela78 napisał(a):P.S. Osoby zainteresowane faktyczną sytuacją na budowie proszę o wiadomość prywatną, wówczas podzielę się moją "pijawkowa, i nieetyczną" wiedzą" (aby uniknąć nagonki ze strony niepoprawnych optymistów). Uwierzcie mi nie jest w ogóle tak różowo.
ewela78 napisał(a):Witam!!!
Jak wiesz, co niektórzy czynni użytkownicy "napadają" na innych, którzy wypowiadają się bez pryzmatu różowych okularów.......i czego się spodziewasz?????
Uwierzcie mi nie jest w ogóle tak różowo.
czyzyk2002 napisał(a):A ja sobie obserwuje forum od miesięcy i wiele dowiedziałem się tutaj ciekawych informacji o opóźnieniach, których oczywiście nie otrzymałbym z żadnego innego źródła. Za to mogę serdecznie adminom i innym uzytkownikom podziękować i życzyć dalszego owocnego budowania forum.
czyzyk2002 napisał(a): A w szczególności nie zamierzam się weryfikować...
czyzyk2002 napisał(a): i mam nadzieję, że z korzyścią dla wszystkich a przede wszystkim dla mnie, nie wchodzenie przez moją skromną osobę w przyszłości na to forum odbije się na jego działalności w sposób tylko i wyłącznie pozytywny.
czyzyk2002 napisał(a):PS1. I jedna prośba...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości