Zanim napiszesz o kimś ze "nic innego nie potrafi..." to przemyśl czy nie sprawisz komuś przykrości. Ja mam w d... takie wypowiedzi ale ktoś może sie poczuć urażony taka idiotyczna uwagą.
kondratmk napisał(a):Skończmy już to gderanie. Widzę, że koledzy się strasznie nasadzili i traktują to forum tak poważnie, jakby redagowali "New York Times'a".
NIektórzy ludzie maja taki charakter ze jak sie za cos biora to starają sie to robić dobrze i wiedza w którym miejscu żartować i dać sobie luz, a w którym trzymać dyscyplinę i porządek. Dla wielu osób informacje tu zamieszczane są dziś istotniejsze niż te w "NYT"
Nie każdy jest uziemiony w domu i dysponuje mnóstwem czasu, nie każdy ma szybkie i stałe łącze, nie każdy... dlatego ktoś mądrzejszy stworzył netykietę i pewne zasady w internecie oraz na forach. Przestrzeganie ich to przejaw szacunku dla współużytkowników. Jeśli komuś nie podobają sie te zasady nie ma przymusu korzystania z forum.
kondratmk napisał(a):Swoją drogą - przynajmniej staram trzymać się tematu, czego nie powiem o innych wtrąceniach. Chcecie podyskutować na temat regulaminu - wystarczyła wiadomość na priva, a nie off-top na 3 strony.
Gdybys był jedyna osoba której zdarzają sie "potknięcia" na forum to pewnie byśmy tak zrobili, niestety innym tez sie to zdarza, stad bardzo obrazowy przykład "jak pisać nie należy" dla wszystkich.
kondratmk napisał(a):To była ewidentna wojna pokazowa na oczach całego forum - tak chyba "netykieta" nie działa.
jw. Poza tym gdybyś nie pokazał ze nie rozumiesz w ogole o co nam chodzi i kilkukrotnie nie dał publicznie odczuć ze uważasz, ze się po prostu czepiamy to cała dyskusja nie byłaby potrzebna.
kondratmk napisał(a):A co do wskazówek McAron'a - sam się przeniosę do Hyde Parku, skoro tylko biadolę jak baba. Liczyłem na większe zainteresowanie tematem okolic Harmonii, ale widzę, że mało kto to uważa za pokrewne tematowi. Wszyscy czytają i zlewają (na zasadzie dowiedzą się czegoś i uważają, że zaśmiecam forum i bardzo poważne sprawy na temat kaloszków i umawiania się na piwko lub grilla).
Nikt nie powiedział nic złego na ten temat, wręcz przeciwnie pojawiły się głosy pełne uznania i zachęty do który i ja sie przyłączam. Temat może zostać tam gdzie jest bo w jakiś sposób nawiązuje do działu "Tematy ogólne" o osiedlu (okolice, historia), jest związany z osiedlem w jakiś sposób, jest prawidłowo zatytułowany i każdy widzi czego ma sie spodziewać tam wchodząc. Jak znajdę wolną chwile sam z ciekawością go przeczytam.
kondratmk napisał(a):Ale trujecie chłopaki. Idźcie sobie do Hyde-Parku z tym swoim moralizowaniem.
Jak widzę, żadna z wypowiedzi adminów nie podchodzi pod temat - dajcie ludziom normalnie porozmawiać.
To admini i moderatorzy decydują na forum w jakiej formie maja pouczać użytkowników.
Pkt.23.
Moderatorzy Forum dbają o porządek na nim, pilnują przestrzegania Regulaminu, naprawiają pomyłki, błędy Forumowiczów. Udzielają pouczeń. Są wybierani przez Administratora i ich działania nie podlegają dyskusji na Forum. Uwagi i zastrzeżenia należy kierować do nich za pomocą wiadomości prywatnych. W przypadku niewyjaśnienia problemu, zażalenia można składać do Admina.Pkt.24.
Administratorzy Forum są jego właścicielami i ich decyzje w sprawach Forum nie podlegają dyskusji.kondratmk napisał(a):I wcale się nie dziwię jeśli jutro nie będę się mógł zalogować, bo "warczenie", "kicki" i "bany" mi niestraszne i przyzwyczaiłem się do tego, że rola admina jest taka, że musi pokazać swoją "władzę".
Własnie w takim celu powstało to forum, żebyśmy my, zakompleksieni Admini mieli jakieś miejsce w którym możemy sobie porządzić...
Zapewne 90% forumowiczów nie potrzebowało mojego tłumaczenia zęby wyciągnąć właściwe wnioski ale odpowiedziałem żeby rozwiać watpliwosci tych ewentualnych 10%.
Przychylam się do prośby zakończenia tematu i go blokuję.