pestek a takie fajne reklamy mają Zelmera produkty

To my mamy gaz w mieszkaniach, czy nie mamy? Bo jak mamy to mój pomysł płyty indukcyjnej przepadnie

Moderatorzy: ralph, pestek, placek
Indukcyjne - najbardziej energooszczędne i najszybciej reagujące na zmiany ustawienia. Pola grzejne wytwarzają pole elektromagnetyczne i działają wtedy, gdy postawi się na nich odpowiednie garnki ferromagnetyczne (dające się namagnesować). Ciepło wytwarzane jest nie w płycie kuchenki, lecz w dnie i ściankach naczynia. Wymagają zatem używania odpowiednich garnków - ze stali szlachetnej, stali emaliowanej lub żeliwa; garnki powinny mieć grube dno. Najlepiej stosować naczynia polecane przez producenta kuchenki. Po postawieniu garnka nieferromagnetycznego (zawsze z zawartością, np. z wodą) na polu grzejnym i włączeniu grzania, na płycie pojawia się informacja, że garnek jest nieodpowiedni i płyta wyłącza się automatycznie.
madziulek napisał(a): a te lodówki z kostkami super pomysłszkoda ze mamy taki mały aneksik kuchenny
ralph napisał(a):madziulek napisał(a): a te lodówki z kostkami super pomysłszkoda ze mamy taki mały aneksik kuchenny
zawsze możesz przejść z kubełkiem po sąsiadachprzy okazji się dowiemy, że imprezę robicie, zbierzemy się i urządzimy nieoczekiwaną wizytę
ralph napisał(a):Coś mi sie wydaje, ze niektórzy z Was mylą kuchenki elektryczne z indukcyjnymi...
Usia napisał(a):Ja być baba i nie muszę wiedzieć ani rozróżniać kuchenek. Po to mam męską część ( o ile w kraju jest).
... więc będzie pojedyncza z kostkarką(mam nadzieje, że produkują takowe
)
pestek napisał(a):ralph napisał(a):Coś mi sie wydaje, ze niektórzy z Was mylą kuchenki elektryczne z indukcyjnymi...
ale to nie jest duży błąd bo indukcyjne to przecież też elektryczne tylko najnowszej generacji, w każdym razie nie gazowe, bo gazu w mieszkaniach mieć nie będziemy.
pestek napisał(a):Zastanawiam sie nad kuchenką (płytą, bo piekarnik chcemy osobno)... myśleliście o indukcyjnych?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości